TIPS FRA PRO´ERNE

 Gratis træning i sæsonen foregår som tema-træning.
April er lange slag
Maj er chipping og putting
Juni er bunkerslag
Vi afholder gratis træning tirsdag og onsdag formiddag fra kl. 10.00 til 10.55 samt lørdag fra kl. 12.00 til 12.55 og 13.00 til 13.55
Alle medlemmer af Hjortespring Golf Klub kan komme 4 gange i alt til gratis træning – man må ikke være tilmeldt mere end et kursus ad gangen.

Tilmelding sker på Golfbox (klik på linket)

TRÆNING FØR SÆSONSTART

Sæsonen står for døren, og vi glæder os til at komme ud og spille igen.
Men efter runden er det ikke sikkert, at tingene er gået, helt som de skal.
Man kan godt have en oplevelse af, at hele spillet er faldet fra hinanden hen over vinteren, og at man ikke aner, hvad man laver.

Her er et lille råd omkring målretning af din træning, og hvordan man kan træne på forskellige måder, der måske kan hjælpe dig lidt på vej:

Som udgangspunkt er det smartest at arbejde med en enkelt ting ad gangen.
Så find ud af, hvad der på din runde gik MEST galt.
Inden for hvilket af følgende områder kunne du redde flest slag ved at træne?
Lange slag? Putting? Chipping? osv.

HVAD SKAL DER TRÆNES

Selv når du har fundet frem til problemområdet, kan det være en god idé at koge emnet endnu mere ned. Lad os sige, at du har fundet ud af, at det er det lange spil, der halter.
Hvilken af følgende 3 dele er så det største problem?

Kontakten med bolden (rammer jorden inden bolden eller topper den, rammer i hælen, tåen, bunden, toppen eller endnu værre overalt:) )

Længden på slagene (slog jeg længere sidste år og har mine kortere slag nu gjort det svært for mig at spille til mit hcp?)

Retningen på slagene (kan jeg ikke styre kurven på mine slag, eller ved jeg ikke hvorhenne bolden starter?)

Jeg er med på, at man godt kan føle, at alle 3 dele er dårlige, men prøv at vælg ét af disse 3 områder at træne og arbejde med, således at dit trænings-fokus er på den dårligste del af dit spil og ikke på ALLE de forskellige ting, man godt kunne tænke sig at forbedre på én gang!

HVORDAN SKAL JEG TRÆNE

Det kan være en god idé at få ændret lidt på sit sving med hjælp fra os pro’er, så man bedre kan imødekomme de krav, som banen og de slag, man gerne vil slå, sætter til én – ingen tvivl om det.

Men man kan hjælpe sig selv – rigtig langt hen ad vejen – ved at sætte nogle små mål op for sin træning fx: Jeg skal kunne slå 5 ud af 10 bolde indenfor en vis radius af målet, eller jeg skal kunne skrue alle mine bolde til venstre i en eller anden grad osv.

Den form for træning kalder jeg “skill-træning”, og det dækker over en masse parametre i golfspillet, som vi kan forbedre ved blot at blive ved med at stille større krav til os selv.
Vores krop har en naturlig måde at tilpasse sig på i forhold til de opgaver, den bliver stillet, og er derfor langt hen ad vejen i stand til løse tingene selv.

Det kræver ikke nødvendigvis en bedre teknik, end den du har lige nu, men det kræver, at du er HELT klar over, hvad du gerne vil forbedre, og hvordan du vil gøre det.
Faktisk kan du forbedre din teknik inddirekte ved at blive stillet de helt rigtige opgaver – hvilket også gør, at træningen både en hel del sjovere og mere målbar.

Det er vores job som trænere at finde ud af, om DU skal løse dine problemer ved at blive bedre teknisk eller “skill-mæssigt”.
Men vi kommer nok ikke uden om, at begge dele er en del af det at blive bedre til golf.

Dele af det her er forholdsvist nye emner for mig; jeg finder det enormt spændende og inspirerende. Så det er hermed en opfordring til alle, der har lyst, om at komme forbi og få en sludder om, hvordan lige netop DU kunne målrette din træning, eller måske bare få en sludder om det her “skill-træning” 🙂

Anders
17.3.14

Redigeres af Pro-erne