Formanden har ordet

Foråret er kommet, og sommerbanerne er åbne. Skønt at komme på græs igen!
Vinteren har været os nådig, men desværre har greens på Ballerupsiden haft udfordringer – specielt green 18. Vi arbejder fortsat sammen med vores kommuner på at finde en holdbar løsning.

Til åbningsturneringen lørdag 27. april åbner vores nye toilet- og lynhytte ved teested 14/16. Man vil også kunne fylde vandflasken op. Denne serviceforbedring har kun kunne lade sig gøre takket være, at 100 medlemmer gennem flere år har givet klubben en gave på 200 kr. Derved har vi fået mulighed for nye investeringer, da vi har fået en del af vores momsbetaling retur.

Så kære medlemmer: bliv ved med at give os denne beskedne gave en gang om året, så vi også kan investere i nyt fremover, som vores budget normalt ikke har mulighed for.

Generalforsamlingen i marts blev en meget stilfærdig affære. Vi er i en meget stabil fase modsat mange andre golfklubber i Danmark med god økonomi og stabilt antal medlemmer. Jeg vil ikke blive forundret, hvis vi indfører venteliste til Hjortespringbanen i år.

Lørdag 4. maj bliver endnu en festdag på Marbæk. Vi har udsendt særlig invitation, og jeg håber at se rigtig mange medlemmer på Marbæk denne dag.

Bestyrelsen modtager som altid gerne gode forslag og kritik på ris&ros@hjgk.dk eller mød op i klubhuset ½ time før hvert bestyrelsesmøde. Møderne annonceres på hjemmesiden.

Vi ønsker alle en rigtig god golfsæson. Pas godt på vores baner og på hinanden og skab den gode stemning både på banerne og i klubhusene.

Christian Holm
formand

Sekretariatet

Hjertestarterkursus 6. maj 2019 kl. 19.00 i klubhuset
Kurset holdes i samarbejde med Hjerteforeningen.
Der er stadig 10 pladser – så tilmeld dig her!

Tidsbestilling på Marbæk
Med virkning fra 4. maj 2019, hvor den nye bane åbnes, er der indført tidsbestilling på Marbækbanen. Der er i alt 7 tider i timen og den 2., 4. og 6. tid hver time er boldrendetider. Klubbens medlemmer kan booke de andre tider 11 dage før og gæster kan booke 8 dage før.  Boldrendetider kan kun bestilles på dagen og kun førstkommende ledige tid kan bookes. (samme regler som på Hjortespringbanen).

Hvis du ønsker at booke en tid skal du i tidsbestillingen vælge Hjortespring Golfklub og derefter vælge ressourcen ”Marbækbanen”.

Hvis en spiller gerne vil spille 18 huller skal vedkommende booke 2 starttider med mindst 90 minutters interval.

En spiller kan maximalt have 8 bestillinger á 9 huller på Marbækbanen inden for bestillingsperioden.

Rent praktisk vil der blive opsat en skærm på Marbæk, som kan bruges, når der skal bekræftes tider. I første omgang vil der ikke være mulighed for udprint af scorekort med navn og streger m.m.

Scooter på Marbæk
Med virkning fra 4. maj er der mulighed for at bestille en scooter til en runde golf på Marbækbanen. Bestilling foretages via sekretariatet enten på mail post@hjgk.dk eller pr. telefon 4468 9009.
Prisen er 75 kr. for medlemmer. – Det anbefales at bestille scooteren, når en starttid er bestilt.

Mærker og kort
Vi har fortsat et antal bagmærker og et antal firkløverkort, som gerne vil ud til deres ejere. Kortene kan hentes på sekretariatet.
Vi har følgende åbningstider:
Mandag-onsdag kl. 8-16
Torsdag kl. 8-18
Fredag kl. 8-15
Derudover er der åbent søndag 28. april kl. 9-15 og søndag 5. maj kl. 11-14.

Nyt toilet på Hjortespringbanen ved tee 14/16
Det nye toilet tages i brug 27. april.
Der er også mulighed for at fylde vandflasken op igen.

Seniorklubben vokser

En directmail til ca. 600 medlemmer over 59½ år har medført en stigning i antallet af medlemmer. Seniorklubben har således nu 106 medlemmer.

Vinterturneringen er netop afsluttet med 51 deltager ved gunstarten i går.
Der blev afviklet 19 tællende runder, og i alt 67 spillere har deltaget, 27 damer og 40 herrer.
Vinderne blev Annette Petersson og Jan Carlsson.

Sommerturneringen begynder 2. maj og løber til 24. oktober.

I forbindelse med gunstarten hver måned kåres månedens vindere i dame- og herrerække.

Ved afslutningen af sommerturnering kåres sommerturneringens vindere.

Seniorklubben tager på 3 dages forårstur til Hovborg Kro. Der spilles på tre baner bl.a. Marbæk (Esbjerg). – Efterårsturen går til Køge Golfklub.

Seniorklubben

Marbækudvalget

Alle vi golfspillere glæder os rigtig meget til at komme i gang med den nye sæson med spil til greens med små huller. Det kan blive en udfordring, når vi nu i de sidste mange måneder har spillet til greens med store huller.
4. maj bliver de nye huller på Ballerupsiden af banen åbnet. For dem der har tid og lyst, er der mulighed for at prøvespille dem, inden sæsonen går rigtig i gang. Der bliver tilmelding i Golfbox. Når de 4 huller er spillet, vil der efterfølgende være pølser og drikkevarer. Vi håber, at rigtig mange vil møde op. Det nye øve område Pitch & put, der ligger ved parkeringspladsen, bliver ligeledes indviet denne dag. Her skal egne bolde bruges. Der er 4 udslagssteder med forskellig afstand til greens.
Dagen efter er der så åbningsturnering, hvor der spilles 18 huller, inden dagens vindere er fundet.
Her er der rigtig mange, der allerede har skrevet sig på tilmeldingslisten. Vi håber på, at vejret arter sig fra sin bedste side.
7. maj starter den første tirsdagsturnering og løber frem til sidst i september. Turneringsplan over aktiviteter kan ses på klubbens hjemmeside.
Der er – løbende over hele sæsonen – turneringer både mandag og fredag formiddag med efterfølgende socialt samvær. Alle der har lyst til at være med, kan komme og være med. Der startes kl. 8.30.

Seniordivision-/ og regionsudvalget

Weekenden 4.-5. maj starter DGU’s divisionsturnering for hold. Det er en god mulighed, for at se Senior- og Veteraneliten spille. Hjortespring Golfklub har to hold i 1. Division. Veteranernes spiller i øst pulje 2 og senior i øst pulje 1.

På hjemmebane lørdag slår veteranerne ud kl. 8.00. Om søndagen starter seniorerne kl. 8.00 og veteranerne kl. 9.10.

Et hold består af en foresome, en damesingle og 4 herresingler, så der er rigeligt at se på.
Alle ønskes en god golfsæson.

Per Seest

Kommunikationsudvalget

Golfens Dag
Søndag 28. april kl. 10.00 og 13.00 afholdes ”Golfens Dag”.

Tag en, som måske kunne blive medlem i klubben, med til arrangementet.
Ungdomsudvalget har et særligt arrangement for børn og unge på indspilsområdet, mens de voksne prøver sig på driving rangen og puttegreenen. Der er også en lille intro på en del af banen.

Læs mere